Suojaa älypuhelimesi rikkoutumiselta – näin teet sen

Monen ihmisen elämä pyörii nykyisin enemmän tai vähemmän oman älypuhelimen ympärillä. Älypuhelinta käytetään tiedon hakemiseen, viestimiseen, viihteeseen ja moniin muihin tarkoituksiin. Ei ole lainkaan tavatonta, että vähänkin tylsän hetken yllättäessä sormet syyhyävät heti päästä älypuhelimen kimppuun. Älypuhelimeen mahtuu kärjistetysti monen ihmisen koko elämä, mutta yksi melkoisen ikävä puoli niissäkin kuitenkin on: ne ovat äärimmäisen helposti rikkoutuvia vehkeitä. Monesti yksi vahingossa tapahtunut putoaminen saattaa riittää tämän satoja tai jopa tuhansia euroja maksavan laitteen hajoamiseen. Mikäli putoamisia sattuu usein, saattaa koko yrityslaina huveta uusien luurien ostamiseen järjin nopeasti. Onneksi tällaisen tilanteen ehkäisyyn on kuitenkin olemassa monenlaisia keinoja. Miten älypuhelimen saa pysymän ehjänä kauemmin?

Pidä älypuhelin ehjänä kauemmin näillä keinoilla

Vahinkoja voi sattua kenelle tahansa ja yhä useampi ihminen on herännyt siihen, kuinka kalliidenkin älypuhelinten jatkuvasti rikkoutuminen vaikkapa putoamisen seurauksena rasittaa lompakkoa. Siksi keksijät tekevätkin jatkuvasti töitä tehdäkseen älypuhelimista kestävämpiä. Tämä tehdään pääasiassa luomalla niihin lisäosia, jotka estävät luurin rikkoutumisen esimerkiksi pudotessa.

Yksi tärkeimmistä älypuhelimen suojavarusteista on turvalasi tai panssarilasi. Tällaisen lasin voi tilata netistä jopa parin euron hintaan, mutta parhaillaan se saattaa säästää sinulta jopa satojen eurojen remontin. Panssarilasi ottaa puhelimeen kohdistuvat iskut vastaan itse näytön sijasta niin, ettei puhelimen näyttö hajoa esimerkiksi pudotessa. Tavallisenkin älypuhelimen näytön vaihtaminen saattaa maksaa jopa useita satoa euroja, kun taas uuden panssarilasin voi ostaa vain parilla eurolla.

Toinen samaan kategoriaan menevä suojavaruste on tietenkin puhelimen suojakuori. Kuoren tarkoituksena on nimensä mukaisesti suojata laitettasi iskuilta, putoamiselta ja naarmuilta. Paras valinta on pehmeä tai silikoninen, puhelimen ympäri asti menevä kuori, joka suojaa puhelintasi jokaisesta suunnasta. Monesti tällaiseen kuoreen voi olla yhdistettynä esimerkiksi korttipaikkoja, eli se toimii samalla myös lompakkona, jossa mukana kulkevat vaikkapa henkilöllisyystodistukset ja pankkikortit. Eikä olekin kätevää?