Älypuhelin on koko elämän apuväline

Älypuhelin on kaikista ihmisen historian keksinnöistä ehkäpä kaikkein kokonaisvaltaisin, eikä sen merkitystä ihmisten elämässä voida kiistää. Tietyllä tavalla se on vaikuttanut ihmisiin jopa enemmän tai ainakin yhtä paljon kuin monet maailman suurimmiksi tituleeratut keksinnöt, kuten tuli, höyrykone tai vaikkapa lentokoneet. Älypuhelin ja internet on ikään kuin tuonut monen elämään yhden ulottuvuuden lisää, ja ihmiset ovatkin ottaneet tämän ulottuvuuden vastaan avoimin mielin. Internet on helpottanut maailmaa monin tavoin, ja vain vähän yli parissakymmenessä vuodessa siitä on tullut ihmisille jotakin sellaista, mitä ilman ei ole mahdollista elää. Nykyään moni ihminen viettää jopa suurimman osan hereilläoloajastaan netistä, ja joidenkin tapauksessa internetissä ollaan jopa vuorokauden ympäri joko aktiivisti tai passiivisesti niin, että internetin välityksellä ihmiseen on mahdollista ottaa yhteys myös tämän nukkuessa.

Älypuhelin on tuonut internet aina käden ulottuville

Siinä missä internetin alkuaikoina sitä oli mahdollista käyttää vain silloin kun oltiin tietokoneen äärellä, mullistivat älypuhelimet tämän käsityksen täysin. Enää nettiä käyttääkseen ei tarvitse olla kotona tietokoneen äärellä, vaan voit yhtä hyvin käyttää internetiä vaikkapa byggmaxissa shoppillessasi tai aurinkorannalla makoillessasi. Älypuhelin on pieni kapistus, joka kulkee mukana kaikkialle mihin menetkin. Se sisältää kaikki tietokoneen sekä puhelimen ominaisuudet ja paljon muuta. Älypuhelimen avulla voidaan oikeastaan tehdä paljon enemmän kuin tietokoneella, sillä älypuhelimeen ladattavat sovellukset antavat puhelimen omistajalle mahdollisuuden kustomoida laitteensa sellaiseksi, että sen tarjoamat mahdollisuudet vastaavat laitteen omistajan tarpeita.

Älypuhelinten sovelluksilla monet asiat ovat mahdollisia. Niiden avulla voidaan muun muassa lukea ja vastata sähköpostiviesteihin, selailla sosiaalista mediaa, tilata ruokaa kotiin, shoppailla netissä, katsoa elokuvia ja videoita, kuunnella musiikkia, mitata veren sokeripitoisuutta, hakea reittiohjeita ja kääntää vierasta kieltä omalle kielelle. Käytännössä kaikkia älypuhelimen mahdollisuuksia on mahdoton edes luetella, sillä niitä on miljoonia ja niitä luodaan lisää joka ikinen päivä. Todennäköisesti tulevaisuudessa tulemme näkemään entistäkin enemmän erilaisia sovelluksia, kun tekniikka kehittyy edelleen.