Älykkäät lastentarvikkeet

Vauva-aikana ja lasten ollessa vielä taaperoiässä on kaikki apu tarpeen arjen helpottamiseksi ja lapsen turvallisuuden takaamiseksi. Onneksi 2010-luvun teknologia mahdollistaa kaikenlaisten lastentarvikkeiden päivityksen älykkäämpiin ja käytännöllisempiin versioihin – vai mennäänkö tässä jo liian pitkälle?

Toisinaan innovaatiot voivat vaikuttaa tarpeellisilta, mutta aina oikeisiin tarpeisiin ja ongelmiin ei ole keksitty ratkaisua, vaan lisätoiminnot ja älykkyys ovat lähinnä luksusta arkielämään.

Lue kolme esittelemäämme älykästä lastentarviketta ja päätä itse, kummasta on kyse.

  1. Älykkäät lastenvaunut

Oletko kyllästynyt työntämään lastenvaunuja? Nyt tulevat itseohjautuvat lastenvaunut kaikilla mausteilla. Smartbe:n valmistavat lastenvaunut ovat “maailman ensimmäiset älykkäät lastenvaunut”, jotka seuraavat vaunujen työntäjää sensorin avulla. Sähköisen moottorin avulla vaunut liikkuvat siis itsekseen, mutta ei huolta vauvan katoamisesta vaunujen seotessa: vaunuissa on sisäänrakennettuja suuntasignaaleja, sisäisiä ja ulkoisia kameroita ja varkaudenestohälytys.

Vaunuissa on mukana myös bluetooth-kaijuttimet, jotta vauva voi kuunnella musiikkia, pullonlämmitin, keinuttaja, kolme irrotettavaa kuomua ja lämpösäätelevä kehto. Jos näillä varusteilla ei kävelyretki suju, niin sitten on katsottava itse kävelyttäjää. Näihin vaunuihin sopivat taaperon nukenvaunut myös mukaan.

  1. Itkuhälytin videokuvallaSleeping Baby

Jos vauvasi unen tasaisuus huolettaa, on itkuhälytin varma vaihtoehto. Tavallisessa itkuhälyttimessä on vain äänitoiminto ja toisinaan musiikkia lapselle, mutta älykäs itkuhälytin yhdistää itsensä puhelimeesi ja näyttää sinulle jopa videokuvaa vauvasta. Kameralla voi myös ottaa kuvia nukkuvasta vauvasta, ja infrapunatekniikka takaa, että näet vauvasi myös pimeässä.

Itkuhälytin yhdistetään puhelimeen sovelluksen kautta, joka kertoo sinulle vauvan pienimmätkin liikkeet. Hälyttimen voit sovittaa yhteen myös tabletin kanssa, ja yleensä hälytintä voi käyttää jopa 3 henkilöä omissa laitteissaan missä tahansa kotona.

  1. Kolmevaiheinen unipussi

Onko ongelmasi se, ettei vauva nuku ja itkuhälytin piippaa puhelimessasi lakkaamatta? Love to Swaddle Up -kapalopussi on älykäs unipussi vauvalle, jossa vauva pääsee liikuttelemaan käsiään luonnollisesti pussiin ommeltujen siivekkeiden mahdollistamana.

Love to Swaddle Up on Love to Dream-tuotteiden ensimmäinen vaihe kohti vauvan parempaa unta. Toinen vaihe sisältää unipussikapalon, jossa on mahdollista vapauttaa joko yksi tai molemmat kädet. Kolmas vaihe on näistä älykkäin: Love to INVENTA -pussi mahdollistaa vauvan lämpötilan säätelyn herättämättä vauvaa. Avaa vain sisäänrakennettu vetoketju, ja pussi viilenee ilman, että vauvaa tarvitsee herättää. Tämä ratkaisee helpolla mutta älykkäällä tavalla monen äidin yleisen huolen siitä, onko vauvalla liian kuuma tai liian kylmä, mikä puolestaan vaikuttaa pienokaisen unen laatuun ja kestoon.