Elektronisten laitteiden säilytys märkätiloissa turvallisesti

Monet meistä säilyttävät elektronisia laitteita märkätiloissa, mikä on periaatteessa täysin normaalia. Esimerkiksi hiustenkuivaajat, kihartimet, hiustensuoristajat, parranajokoneet ja pesukoneet ovat yleisiä esimerkkejä sellaisista elektronisista laitteista, joita monet säilyttävät kodin märkätiloissa, kuten vessassa tai kylpyhuoneessa. Näiden laitteiden säilytyksessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, joiden avulla varmistat, että elektronisten laitteiden käyttö sujuu turvallisesti nyt ja tulevaisuudessa!

Näin säilytät elektroniset laitteet märkätiloissa

1. Älä käytä laitteita koskaan suihkun aikana

Poista kaikki laitteet käytöstä suihkun ajaksi, vaikka pistorasia sijaitsisi kylpyhuoneen toisessa päässä, kaukana suihkusta tai vesihanoista. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että esimerkiksi pyykkikonetta ei tulisi koskaan pyörittää samaan aikaan, kun käyt suihkussa. Älä käytä elektronisia laitteita märkätiloissa myöskään silloin, jos joku toinen on samaan aikaan suihkussa.

2. Säilytä laitteet suojassa kosteudelta

Monet elektroniset laitteet, kuten parranajokoneet ja hiustenkuivaajat, saattavat reagoida jatkuvaan kosteuteen ja aiheuttaa käytön aikana toimintahäiriöitä. Pyri siis säilyttämään kaikki elektroniset laitteet suojassa suihkujen ja kylpyjen tuomalta kosteudelta. Tätä varten märkätiloihin kannattaa hankkia tiivis ja laadukas peilikaappi, jonka sisälle kaikki elektroniset laitteet on helppo säilöä. Kun kaappi on laadukas ja tiivis, mahdolliset pisarat ja roiskeet eivät pääse kosketuksiin laitteiden kanssa, jolloin ne myös kestävät käytössä pitempään.

Kaunis peilikaappi tuo mukavan lisän sisustukseen niin vessassa kuin vaikkapa saunatiloissa. Voit tilata peilikaapin kätevästi verkosta toimitettuna vaikkapa suoraan omalle kotiovellesi. Löydät laajasta valikoimasta juuri sopivan kokoisen, värisen ja muotoisen peilikaapin kotisi märkätiloihin. Lisäksi, kun säilöt kaiken tarvittavan tyylikkään peilikaapin taakse, myös märkätilat pysyvät siistimmässä kunnossa, jolloin pieneenkin vessaan tai kylpyhuoneeseen jää enemmän tilaa sekä hiustenlaitolle ja meikkaamiselle että hampaiden pesulle ja parranajolle.

3. Peitä pistorasiat asianmukaisella kotelolla

Pistorasian peittäminen tähän tarkoitukseen suunnatulla kotelolla auttaa ehkäisemään kosteuden pääsyä pistorasiaan ja tätä myötä laskee myös sähköiskun tai muun toimintahäiriön riskiä. Jos huomaat, että omassa kylpyhuoneessa tai vessassa tällaisia koteloita ei ole, ne on varsin helppoa asentaa itse tai vastaavasti voit pyytää apuun vaikkapa kaveria tai sukulaista.