Luo kätevä kerrostettu tyyli tunikalla

Yksi syksyn suurista trendeistä on toimiva ja kätevä kerrostettu tyyli, jossa voit sekoittaa materiaaleja, värejä ja kuvioita mielialasi ja persoonallisen tyylisi mukaan – ja samalla kerrospukeutuminen on täällä Pohjolassa käytännöllistä, kun lämpötila yhtäkkiä putoaa ja lumipyry saattaa yllättää.

Kun tahdot tehdä kerrospukeutumisesta muodikasta ja luoda tyylikkäittä kokonaisuuksia, on tunika ihanteellinen asun osa. Se on mukava käyttää, ja vaihtoehtoja löytyy monissa kauniissa väreissä ja kuvioissa. Se toimii hyvin sekä legginsien että housujen, sekä neuletakkien, huivien ja syystakkien parina, joten voit helposti luoda oman persoonallisen tyylisi. Löydä uusi tunikasi täältä. Lue myös lisää saadaksesi vinkkejä tunikan käyttämiseen kerrostetuissa asuissa.

Luo tyyli väreillä
Luodaksesi hillitty ja rauhallinen kokonaisuus, kerrosta neutraaleilla sävyillä, jotka täydentävät toisiaan. Jos haluat lisätä hieman väriä, kokeile valita yksi kauden trendiväreistä yhdelle kerrokselle ja pidä asun väritys muuten neutraalina. Käytä esimerkiksi tunikaa, jossa on lämmin ja kultainen painatus mustien housujen ja neuletakin kanssa. Upeita kokonaisuuksia syntyy myös yhdistelemällä kirkkaampia värejä sävy sävyyn kuvioita myöten, rakentaen eri kerrokset samassa sävymaailmassa. Se voi olla esimerkiksi graafisin kuvioin koristeltu tunika ja murretun vaaleanpunaisen värinen neuletakki ja vaaleanpunainen kukallinen huivi.

Leiki materiaaleilla
Kaunis kontrasti syntyy, kun sekoitat ja yhdistät eri materiaaleja ennakkoluulottomasti keskenään. Esimerkiksi puhdasviskoosinen printtitunika, kapeat kangashousut ja neule- tai bouclétakki luovat mielenkiintoisen yhdistelmän. Voit myös valita useimpiin kerroksiin esimerkiksi viskoosia ja katkaista teeman neuletakilla.

Paljon ohuita kerroksia
Suosi ohuita neuleita, herkkiä viskoosiyläosia, pehmeitä jersey-kankaita ja kevyitä viskoosihuiveja. Näin tyyli pysyy kepeänä. Voit myös korostaa siluettiasi vyöllä tai hyvin istuvalla takilla.

Yhdistä löysää ja kapeaa
Kun tahdot luoda mukavan kerrostetun asun on myös tärkeää muistaa valita sekä löysiä että tiukempia vaatteita siluettia korostamaan. Yhdistämällä löysä tunika kapeiden housujen tai legginsien ja neuletakin kanssa vaikutelma ei ole liian säkkimäinen vaan mukava ja ryhdikäs. Tiukemman tunikan kanssa taas kannattaa yhdistää trendikäs ylisuuri neuletakki tai paksu syys- tai talvitakki.